Hoe kun jij mantelzorgers ondersteunen? 

Mantelzorg is iets wat iedereen kan overkomen: je naaste wordt ziek en vaak als ‘vanzelf’ -bijvoorbeeld omdat je om diegene geeft - ga je voor hem of haar zorgen.

In 2010 waren er voor elke 85-plusser minimaal tien potentiële jongere ouderen (50-74 jaar) ‘beschikbaar’ om te kunnen (mantel)zorgen. Naar verwachting daalt dit aantal naar onder de 5 in 2050 (Bron: Sociale vraagstukken). 

Gezien de verwachtingen dat er steeds minder mensen beschikbaar zijn om voor de ouderen te zorgen, wordt er een nog groter beroep gedaan op de draagkracht van deze mantelzorgers.

Jeanine en Fidessa van het Steunpunt Mantelzorg gaan tijdens deze workshop over dit onderwerp met je in gesprek. Hoe kan jij in je werk als vrijwilliger of professional een bijdrage leveren in de ondersteuning voor mantelzorgers, zodat zij naast die extra zorgtaken zo prettig mogelijk ouder kunnen worden? Wat kun jij bijvoorbeeld betekenen in het voorkomen van overbelasting? En welke steun is er te vinden voor mantelzorgers in de omgeving? Kom naar deze workshop over mantelzorgen en krijg antwoord op al je vragen.

Jeanine de Vos en Fidessa Derkse zijn werkzaam bij het Steunpunt Mantelzorg als respectievelijk coördinator informele zorg en frontofficemedewerker. Het Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van ZwolleDoet!