Als professional, met name in de zorg, kom je klanten/patiënten tegen die bepaald gedrag tonen. 

Gedrag dat ‘anders’ is dan je gewend bent. Dat kan verwarrend zijn of irritaties roepen. Ook kan het leiden tot miscommunicatie en misverstanden.

Nabil geeft je inzicht in de culturele verschillen waar je zoal mee te maken krijgt. Zijn workshop is een ‘live’ ontmoeting tussen Oost en West. Hij combineert de theorie (op basis van studies van Gert Hoofstede) met de praktijk (persoonlijke ervaringen). 

Het wordt een mooie ontmoeting waar iedereen zich op zijn/haar gemak kan voelen. Er is veel ruimte voor humor en zelfspot. Ook is er aandacht voor zelfreflectie op eigen gedrag en gedrag van de ‘ander’ vanuit eigen ervaring. In die sfeer van vertrouwen kun je elke vraag stellen die je wilt: geen vraag of opmerking wordt vermeden. 

Door te kiezen voor een open dialoog, een gesprek waarbij alles gezegd kan en mag worden, krijg je inzicht in de bestaande culturele verschillen. Na afloop ben je als professional beter toegerust om de verschillen te plaatsen, te interpreteren en te reageren richting je klant/patiënt.

Nabil Sahhar is onder meer coördinator van ‘Maatje op Maat’ en projectleider van ‘Mentoring@work’ bij Landstede Groep.