Door de coronacrisis besef je nog meer dat je niet alles zelf in de hand hebt. Veel veranderingen, veel nieuwe regels. Er gebeurt veel en dit kan kwetsbaar voelen.

Maar door te hopen kun je je wel openstellen dat er op een onverwacht moment een antwoord naar je toekomt. Dat vraagt echter wel om geduld en dat is best lastig als je gewend bent om in de doe-stand te staan en de controle wilt behouden. Door je open te stellen, vergroot je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken. Zo ontstaat er nieuw perspectief. Ga een lichtpuntje zien… en er kan een verandering plaatsvinden.

Peter, oud-docent Verpleegkunde en cliniclown, heeft een mooi verhaal over hoop en perspectief dat anderen inspireert en de energie geeft om verder te gaan met een nieuwe, frisse blik en hernieuwde energie. Er is aandacht voor wat er wél is, wat er goed gaat en hoe je zorgt dat je limbische brein gestimuleerd wordt en dat je zelf ook positief blijft. Kortom: hoe word je zelf weer leider van de jouw situatie? 

Écht contact als fundament van communicatie staat centraal.

Peter Vader is communicatietrainer. Voorheen was hij docent Verpleegkunde en artistiek leider bij CliniClowns Nederland.